Payload Logo
1 Ocak 2024, 17:34
2

Keşfet Haber Ajansı yılın son çeyreğinde yüzde 30 büyüdü

Eylül ayında faaliyetlerine başlayan ve Ekim ayında Türkiye piyasasına açılan Keşfet Haber Ajansı yılın son çeyreğinde yüzde 30 büyüdü.
Keşfet Haber Ajansı yılın son çeyreğinde yüzde 30 büyüdü

İnternet haberciliğinin gelişmesi ile birlikte medya kuruluşlarının online ortamlarda içerik ihtiyaçlarını üstlenen Keşfet Haber Ajansı, Etkili İçerik Dijital Performans Ajansı adı altında çalışmalarını sürdürüyor. 3 ilde ki bölge temsilcisi ile birlikte Ekim ayından yıl sonuna kadar 200'den fazla internet sitesinin içerik ihtiyaçlarını üstlenen haber ajansı bu süreçte 67 markanın da dijital pazarlama içeriklerini hazırladı.

TÜRKİYEDE BİR İLK

Haber sitelerine yönelik içerik çalışmaları ile faaliyetlerini sürdüren Keşfet Haber Ajansı, Türkiye'de de bu alanda resmi kuruluşlu faaliyet gösteren ilk projelerden birisi oldu. İnternet haberciliği yasalarına uygun haber üretimi gerçekleştiren ajans aynı zamanda Basın İlan Kurumu yönetmeliklerine de uygun çalışmalarını sürdürmektedir.

YÜZDE 30 BÜYÜDÜ

Ülke içi pazarda haber ajansı ve içerik pazarlaması sektörlerinde Ekim ayında resmi faaliyetlerine başlayan Keşfet Haber Ajansı 2023 yılını rakiplerine kıyasla yüzde 30 büyüme ile tamamladı.

YEREL'DE REKOR KIRILDI

Yerel haber siteleri arasında BİK'e kayıtlı internet siteleri arasında elde ettiği toplam tekil ziyaretçi sayısı ve toplam çoğul görüntülenme sayılarında da rekor trafiğe ulaşarak 2023 yılının rekorunu da kırdı.

28 Nisan 2025, 19:01
14

ChatGPT Mucizesi: Doktorların Kaçırdığı Kanseri Yapay Zekâ Tespit Etti (sonra bu oldu..)

Bazen hayatı kurtaran şey bir rastlantı değil, doğru soruyu doğru yere sormaktır. Lauren Bannon’un hikayesi, teknoloji ile insan hayatının kesişiminde yeni bir sayfa açıyor.
ChatGPT Mucizesi: Doktorların Kaçırdığı Kanseri Yapay Zekâ Tespit Etti  (sonra bu oldu..)

ChatGPT Sayesinde Gerçek Teşhise Ulaşıldı

Amerikalı iki çocuk annesi Lauren Bannon, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen doktorlardan doğru teşhisi alamayınca yapay zekaya başvurdu ve hayatını değiştiren cevabı aldı. Uzun süren yanlış teşhislerin ardından Bannon, ChatGPT’ye yaşadığı belirtileri danıştı.
Yapay zekâ, ona Haşimato hastalığı ihtimalini sundu ve tiroid peroksidaz antikoru (TPO) testi yapılmasını önerdi. Israrla test talep eden Bannon’un sonuçları, ChatGPT’nin yönlendirmesini doğruladı. Sonrasında yapılan taramalarda tiroidinde kanserli kitleler tespit edildi.
Ocak 2025’te gerçekleşen operasyonla tiroidi ve iki lenf nodu alınan Bannon, “Eğer ChatGPT olmasaydı, yanlış ilaçlar kullanıp kansere zaman kazandıracaktım” diyerek duygularını paylaştı.

Yapay Zekâ Tıp Dünyasında Nerede Duruyor?

Lauren Bannon’un hikayesi, yapay zekanın farkındalık yaratma gücüne dair etkileyici bir örnek sundu. Ancak uzmanlar, bu sürecin sınırlarını da hatırlattı. Dallaslı acil tıp uzmanı Dr. Harvey Castro, ChatGPT gibi araçların teşhis koymada değil, doğru sorular sormada yardımcı olması gerektiğini vurguladı.
Castro, “Yapay zekâ tek başına doktorun yerini alamaz. Tıbbi muayene ve tedavi her zaman profesyonel hekimlerce yapılmalı,” diyerek uyardı. Doğru kullanıldığında yapay zekânın, hastalıkların erken fark edilmesinde güçlü bir araç olabileceğini söyledi.

İlginizi Çekebilecek Haberlerimiz

Aşağıya kaydırmaya devam edin...