Payload Logo
8 Aralık 2023, 18:11
1

Bilgisayarlarla Konuşmak Artık Mümkün! Yapay Zekanın Etkileyici Gücü

Yakında çıkması beklenen Windows 12, bilgisayar kullanıcılarına yapay zeka destekli bir deneyim sunacak. Windows'un yapacak olduğu bu güncelleme, geniş kapsamlı yapay zeka entegrasyonu ile dikkat çekiyor. Yapay zeka destekli bu güncelleme, Windows'un her alanında kullanıcılara doğal dil sorgularına cevap verme yeteneği kazandıracak. Böylece kullanıcıların bilgisayarlarla konuşması mümkün olacak.
Bilgisayarlarla Konuşmak Artık Mümkün! Yapay Zekanın Etkileyici Gücü

Microsoft, heyecanla beklenen Windows 12 işletim sistemi için geri sayıma geçmiş durumda. Windows 11 ile yeni işletim sistemi temellerini atan şirket, yeni sürümünde yapay zeka desteğini kullanmayı hedefliyor. Microsoft, uzun bir süredir yeni güncelleme üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Windows 12'nin adı henüz resmi olarak onaylanmış değil. Ancak ortaya çıkan son raporlara göre, Hudson Valley kod adına sahip olan bir sonraki büyük Windows sürümü, büyük bir etki yaratacak. Bu gelişme, bilgisayar kullanımını daha etkileşimli ve kullanıcı dostu hale getirecek.

Windows Central'dan Zac Bowden'ın açıkladığı rapora göre, Windows 12'nin doğal dil sorgusu özelliği ile ilgili bir örnek ortaya konmuş. Kullanıcılar "Geçen hafta Cuma üzerinde çalıştığım dosyayı aç" dediğinde, Windows bu komutu anlayarak işleme koyabilecek. Bu gelişmiş yardımcı pilot özelliği, kullanıcının aradığı içeriği hatırlayıp bir zaman çizelgesi oluşturabilme yeteneğine de sahip.

28 Nisan 2025, 19:01
14

ChatGPT Mucizesi: Doktorların Kaçırdığı Kanseri Yapay Zekâ Tespit Etti (sonra bu oldu..)

Bazen hayatı kurtaran şey bir rastlantı değil, doğru soruyu doğru yere sormaktır. Lauren Bannon’un hikayesi, teknoloji ile insan hayatının kesişiminde yeni bir sayfa açıyor.
ChatGPT Mucizesi: Doktorların Kaçırdığı Kanseri Yapay Zekâ Tespit Etti  (sonra bu oldu..)

ChatGPT Sayesinde Gerçek Teşhise Ulaşıldı

Amerikalı iki çocuk annesi Lauren Bannon, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen doktorlardan doğru teşhisi alamayınca yapay zekaya başvurdu ve hayatını değiştiren cevabı aldı. Uzun süren yanlış teşhislerin ardından Bannon, ChatGPT’ye yaşadığı belirtileri danıştı.
Yapay zekâ, ona Haşimato hastalığı ihtimalini sundu ve tiroid peroksidaz antikoru (TPO) testi yapılmasını önerdi. Israrla test talep eden Bannon’un sonuçları, ChatGPT’nin yönlendirmesini doğruladı. Sonrasında yapılan taramalarda tiroidinde kanserli kitleler tespit edildi.
Ocak 2025’te gerçekleşen operasyonla tiroidi ve iki lenf nodu alınan Bannon, “Eğer ChatGPT olmasaydı, yanlış ilaçlar kullanıp kansere zaman kazandıracaktım” diyerek duygularını paylaştı.

Yapay Zekâ Tıp Dünyasında Nerede Duruyor?

Lauren Bannon’un hikayesi, yapay zekanın farkındalık yaratma gücüne dair etkileyici bir örnek sundu. Ancak uzmanlar, bu sürecin sınırlarını da hatırlattı. Dallaslı acil tıp uzmanı Dr. Harvey Castro, ChatGPT gibi araçların teşhis koymada değil, doğru sorular sormada yardımcı olması gerektiğini vurguladı.
Castro, “Yapay zekâ tek başına doktorun yerini alamaz. Tıbbi muayene ve tedavi her zaman profesyonel hekimlerce yapılmalı,” diyerek uyardı. Doğru kullanıldığında yapay zekânın, hastalıkların erken fark edilmesinde güçlü bir araç olabileceğini söyledi.

İlginizi Çekebilecek Haberlerimiz

Aşağıya kaydırmaya devam edin...